Επιστολή ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΒΑΒΟΥΡΑ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
 

Θεσσαλονίκη, Άνοιξη 1995

Για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται

Για ιστορικούς λόγους πρέπει να αφιερώσετε μερικά λεπτά για να διαβάσετε αυτήν την επιστολή. Πιστεύω πως θα είστε πιο "σοφός" μετά απ’ αυτό!

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κράτος-χώρα στην υφήλιο με το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας" ή απλά "Μακεδονία" (ελέγξτε την λίστα κρατών μελών των Ηνωμένων Εθνών)

Το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ χρησιμοποιείται παράνομα από μία ομάδα ανθρώπων που ζει γύρω από τα
"Σκόπια", μία επαρχία στο νότο της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Τα "Σκόπια" είναι ένα πολυεθνικό κράτος (με πληθυσμό γύρω στα 2.000.000). Σύμφωνα με την C.I.A. (την γνωστή C.I.A. των Η.Π.Α.) τα Σκόπια κατοικούνται σήμερα σε ποσοστό 35% από Αλβανούς, 15-20% από Σέρβους, 15-20% από Βούλγαρους, 10-15% από Έλληνες (οι Σκοπιανοί μερικές φορές τους αποκαλούν Βλάχους, αλλά έχουν φυσικά Ελληνική εθνική συνείδηση και φυσικά μιλάνε Ελληνικά-όταν είναι μεταξύ τους, εφόσον είναι Έλληνες), οι υπόλοιποι είναι Ρουμάνοι, Ούγγροι, Γύφτοι, Τούρκοι, και άλλοι. Οι Αλβανοί αυτοαποκαλούνται Αλβανοί, οι Σέρβοι, Σέρβοι, οι Έλληνες, Έλληνες και ούτω καθ’ εξής. Υπάρχει μία πολύ μικρή μειονότητα, η οποία, για πολιτικούς και εθνικιστικούς λόγους, δημιούργησε το "Μακεδονικό" πρόβλημα. Είναι πολύ ισχυροί διότι χρηματοδοτούνται από μυστηριώδεις πηγές. (Πριν μερικά χρόνια κάποιοι Γάλλοι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν πώς υπάρχει ένα μεγάλο και σύγχρονο εργαστήριο ναρκωτικών, μέσα σε ένα στρατόπεδο έξω από τα Σκόπια. Υπάρχει επίσης ένας πολύ πλούσιος και γνωστός επιχειρηματίας, ο Soros (?), που τους χρηματοδοτεί). FYROM είναι το προσωρινό όνομα που τους έχει δοθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ή VARDASCA, το όνομα που είχαν δώσει οι ίδιοι ( λόγω του μεγάλου ποταμού, Βαρδάρη, που διασχίζει την χώρα). Το 1939 εξέδωσαν ένα γραμματόσημο, όπου ονομάζουν την "επαρχία" τους, μέσα στην Γιουγκοσλαβία, ως VARDARSCA. Αυτό το γραμματόσημο (το γραμματόσημό τους) είναι διαθέσιμο στον καθένα. (Είναι συνημμένο σε αυτό το μήνυμα).

Δεν υπάρχει Μακεδονικό Έθνος. Δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα. Αυτοί που υποστηρίζουν ότι μιλάνε την "Μακεδονική γλώσσα", μιλάνε μία "Βουλγαρική" διάλεκτο. Οι Βούλγαροι μπορούν να επιβεβαιώσουν αυτό το γεγονός.

Φαντάζεστε τι μπορεί να συμβεί σε αυτό το πολυεθνικό κράτος σε 30 χρόνια, όταν οι Αλβανοί θα είναι η πλειοψηφία (πάνω από το 50%)? Σήμερα οι Αλβανοί μιλάνε στα Αλβανικά, πηγαίνουν στα σχολεία τους, έχουν τις σημαίες τους και βρίσκονται σε συνεχή διαμάχη με τους "Ψευδομακεδόνες". Οι "Ψευδο-μακεδόνες" υποστηρίζουν πως κατάγονται από τον Μέγα Αλέξανδρο και πως είναι οι απόγονοι των Μακεδόνων, ενώ εμείς, οι Έλληνες, είμαστε οι εχθροί τους και πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα απελευθερώσουν αυτούς από "εμάς" που είναι Μακεδόνες, από την Ελληνική κατοχή!.
Δεν υπάρχουν ιστορικές αποδείξεις που να στηρίζουν τα ψέματά τους.

Τι πράγματι σημαίνει το όνομα Αλέξανδρος ή Φίλιππος στην Σλάβο-Βουλγαρική γλώσσα τους? Στα Ελληνικά, Αλέξανδρος είναι αυτός που διώχνει τους εχθρούς, ενώ Φίλιππος είναι αυτός που αγαπάει τα άλογα. Ψάξτε σε οποιοδήποτε σοβαρό λεξικό!

Μερικές φορές οι Σκοπιανοί υποστηρίζουν πως, οι "Μακεδόνες" ήταν εχθροί των Ελλήνων και πως πολεμούσαν μεταξύ τους. Αυτό είναι αλήθεια. Φυσικά και υπήρχαν πολλοί και μεγάλοι πόλεμοι μεταξύ των πόλεων-κρατών κατά το παρελθόν (πριν από 2350 χρόνια). Οι πιο σκληρές μάχες ήταν αυτές μεταξύ των Αθηναίων και των Σπαρτιατών, οι οποίοι και οι δύο ήταν Έλληνες φυσικά. Ο περίφημος Πελοποννησιακός Πόλεμος (Αθήνα εναντίον Σπάρτης) κράτησε αρκετές δεκαετίες (40 χρόνια) και αποτελεί σήμερα βασικό θέμα συζήτησης και διδαχής για τους σπουδαστές στις μεγαλύτερες Στρατιωτικές Ακαδημίες παγκοσμίως. Ο Φίλιππος ο Β’, ο πατέρας του Αλέξανδρου, είναι ο πρώτος που ένωσε όλους τους Έλληνες, μετά από πολλές μάχες φυσικά, και μετά από τον θάνατο του, ο γιός του, Αλέξανδρος ο Μέγας εκστράτευσε ενάντια στους εχθρούς της Ελλάδας, τους Πέρσες, με σκοπό "να εμποδίσει την εισβολή τους" στην Ελλάδα στο μέλλον!
Γνωρίζετε επίσης πως καθημερινά, σε πολλές περιπτώσεις, τα αδέρφια "σκοτώνονται" μεταξύ τους, για οικονομικούς και άλλους λόγους. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι αδέρφια, επειδή ήταν "εχθροί" για κάποιο μεγάλο ή μικρό χρονικό διάστημα!

Δύο αιώνες πριν, υπήρχαν μεγάλες επίσης μάχες μεταξύ διαφορετικών Βασιλείων στην Ιταλία (Βενετία, Νάπολη, Φλωρεντία κτλ.). Αυτό δεν σημαίνει πως δεν ήταν (είναι) Ιταλοί.

Από την "μυθολογία" γνωρίζουμε πως ο Ξένιος Δίας, "ο μεγαλύτερος από τους Θεούς, ο πατέρας των Θεών" (στην πραγματικότητα η μία από τις δύο "κοσμικές" δυνάμεις, η δεύτερη ήταν η Ήρα: Αυτές οι δύο δυνάμεις, ισοδύναμες αλλά αντίπαλες, είναι υπεύθυνες για το καθετί στον Κόσμο, σύμφωνα με την νεώτερη θεωρία των αστροφυσικών, όσον αφορά την "δημιουργία") είχε μία σύζυγο (Ήρα) και πολλές γυναίκες - "ερωμένες". (Ήταν πολύ sexy!!. Είναι η "γενική κοσμική" δύναμη που ωθεί τα πάντα.!). Από την ερωμένη του την Πανδώρα (γνωρίζετε το κουτί της Πανδώρας) απέκτησε έναν γιο με το όνομα Γραικός (Grekos – Greek): Από την Θυία (Thyia) (άλλη ερωμένη του) απέκτησε δύο γιους: τον Μάγνη (Magnes) και τον Μακεδών (Makedon) ή Μακεδνός (Makednos). Υπάρχει μία περιφέρεια στην κεντρική Ελλάδα σήμερα που ονομάζεται "Magnesia" Μαγνησία (από το Magnes. Η πρωτεύουσά της, είναι η πόλη του Βόλου, ένα μεσαίου μεγέθους λιμάνι στους πρόποδες του Όρους Πήλιο, όπου "έζησε" ο γνωστός Κένταυρος) και ήδη έχετε διαβάσει αρκετά για την Μακεδονία. Από μία τρίτη ερωμένη, την Πρωτογένεια (Protogenia) απέκτησε έναν άλλο γιο με το όνομα Hellen (προφέρεται "Έλλην", όχι Χέλεν-Helen). Έδωσε το όνομα του στους ανθρώπους που "κατάγονταν" απ’ αυτόν, και στην χώρα στην οποία έζησαν (Hellas for Greece and Hellenic for Greek). Υπάρχει επίσης και ένας άλλος "μύθος" για την προέλευση του ονόματος. Γνωρίζετε από την Βίβλο, τον "κατακλυσμό του Νώε". Αυτή η "ιστορία" είναι η νεότερη εκδοχή μίας πολύ παλιότερης. Ο κατακλυσμός του Νώε είναι μία πολύ κακή απομίμηση του "κατακλυσμού του Δευκαλίωνα και του Πύρας". (Εάν μελετήσετε την Βίβλο λεπτομερειακώς θα διαπιστώσετε αρκετές ανακρίβειες και λεπτομέρειες που δεν συνάδουν με την ιστορία). Υπάρχουν γεωλογικές ενδείξεις που επιβεβαιώνουν αυτήν την εκδοχή (η θάλασσα του Αιγαίου παλαιότερα δεν υπήρχε, υπήρχε γή και μετά τον κατακλυσμό, μόνο οι κορυφές των βουνών παρέμειναν, τα σημερινά δηλαδή Ελληνικά νησιά). Ο Δευκαλίωνας και η Πύρα είχαν τέσσερα παιδιά. Ο Hellen ήταν το ένα απ’ αυτά.

Χρησιμοποιούμε και τα δύο ονόματα (Greece, Hellas), με το ίδιο τρόπο που οι Γερμανοί χρησιμοποιούν τα ονόματα Deutschland και Germany για την χώρα τους. Και η Μυθολογία και η Ιστορία συνεχίζεται. Για χιλιάδες χρόνια. Βλέπετε το καθετί έχει την ιστορία του και την σημασία του. Υπάρχει μία εξήγηση για όλα. Έχουμε αποδείξεις για οτιδήποτε, χάρη στην ιστορία. Οι άλλοι δεν έχουν τίποτα.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μέρος, περιφέρεια,της Ελλάδας για περισσότερο από 4000 χρόνια ("επισήμως"). Στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το πολυεθνικό κράτος των ΣΚΟΠΙΩΝ, πριν από 2500-3000 χρόνια, κατοικούσαν οι Παίονες (με ελληνικές ρίζες επίσης) με την Παιονία, την περιφέρεια τους. Οι Σλάβοι εμφανίστηκαν στην χερσόνησο της Βαλκανικής αρκετούς αιώνες αργότερα, στον 7ο μ.Χ. αιώνα.

Το Μακεδονικό πρόβλημα αποτελεί μέρος του περίφημου Ανατολικού Προβλήματος, που έχει σχέση με την προσπάθεια των Σλάβων να αποκτήσουν πρόσβαση στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Μεσόγειο από τον 17ο μέχρι τον 19ο αιώνα και την προσπάθεια των Δυτικών Δυνάμεων να ανακόψουν την κάθοδο τους.

Το νέο "Μακεδονικό" πρόβλημα εμφανίστηκε το 1944, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτήν την περίοδο, άλλαξαν την ονομασία που χρησιμοποιούσαν υπό το Γιουγκοσλαβικό καθεστώς, από VARDARSCA σε "ΜACEDONIA". Αυτή η ενέργεια αποτελεί μέρος της προσπάθειας του τότε Γιουγκοσλάβου ηγέτη Τίτο, να δώσει "εθνική υπόσταση", μία "εθνική ταυτότητα", στις διαφορετικές εθνότητες που ζούσαν σε αυτήν την περιοχή, και να προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα μεγάλο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" κράτος, με περιοχές από τη Βουλγαρία και βέβαια από το Βόρειο τμήμα της Ελλάδας για να έχει μία διέξοδο στο Αιγαίο Πέλαγος. Τα επόμενα χρόνια, μετά από έναν εμφύλιο πόλεμο που είχαμε στην Ελλάδα (1945-1947), οι "κομμουνιστές" ηττήθηκαν από τους "κυβερνητικούς" και πολλοί (εκατοντάδες χιλιάδες, κομμουνιστές και μη), εγκατέλειψαν την χώρα (Ελλάδα) σαν πολιτικοί πρόσφυγες και πήγαν σε όλες τις Δυτικές χώρες. Από την Γιουγκοσλαβία, μέχρι την Σοβιετική Ένωση και την Πολωνία. Πολλοί απ’ αυτούς ζήτησαν άσυλο στην Γιουγκοσλαβία. Μερικοί από τους τελευταίους ήταν Μακεδόνες (Έλληνες από το Βορειότερο κομμάτι της Ελλάδας). Επίσης πολλοί απ’ αυτούς επέστρεψαν πίσω στην Ελλάδα μετά το 1981. Μερικοί απ’ αυτούς ακόμη διατηρούν το "μίσος" του εμφυλίου. Είναι αυτοί, που μεταξύ άλλων διεκδικούν το όνομα "Μακεδονία" για την περιοχή VARDARSCA. Το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι και πιθανώς κάποιοι άλλοι είναι πραγματικοί Μακεδόνες, δεν σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για την χώρα στην οποία κατοικούν σήμερα. (Φανταστείτε την Ελληνική ή την Τουρκική, ή και την Γιουγκοσλαβική μειονότητα, που ζει σήμερα στις Η.Π.Α., να διεκδικεί το όνομα Ελλάδα, Τουρκία, ή Γιουγκοσλαβία, για την χώρα- Η.Π.Α.- όπου διαμένει σήμερα!).

Το γεγονός, ότι παρόλο που είναι πραγματικοί Σλάβοι, αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, ήτοι Έλληνες, οδηγεί στην αλλοίωση της Παγκόσμιας Ιστορίας. Κλέβουν μέρος της Ιστορίας και του πολιτισμού μας, υφαρπάζοντας τον όρο MACEDONIA ή ΜΑΚΕDΟΝΙΑ.

Οι Βούλγαροι τους θεωρούν (τους Σκοπιανούς) σαν "παιδιά" τους. Έχουν σχεδόν την ίδια γλώσσα, βλέπετε.

Φυσικά υπήρχαν (υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα) Έλληνες σε όλες τις Βαλκανικές χώρες πολύ πριν από την στιγμή που εμφανίστηκαν οι Σλάβοι. Κάθε μεγάλη πόλη του σήμερα έχει χτιστεί πάνω στις αποικίες των αρχαίων Ελλήνων. Τα Σκόπια έχουν χτιστεί στην θέση της παλιάς Ελληνικής πόλης: Σκόπιι ή Σκοπός (= φύλακας) (ένα ελληνικό όνομα φυσικά!!). Γνωρίζουν άραγε τι σημαίνει η ονομασία Σκόπια, το όνομα της πρωτεύουσας τους?. Οι Σλάβοι εμφανίστηκαν (και κατέλαβαν) την χερσόνησο της Βαλκανικής γύρω στον 7ο μ.Χ. αιώνα. (Υπάρχει και άλλη θεωρία για τους Σλάβους και για τους Σέρβους, επίσης). Οι Έλληνες ήταν εδώ από χιλιάδες χρόνια πριν. Η Μακεδονία, η Θράκη, η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Ιωνία, η Κρήτη, η Κύπρος, τα Ιόνια νησιά και τα νησιά του Αιγαίου κτλ. ήταν "κομμάτια" της Ελλάδας από το ξεκίνημα της Ιστορίας! Οι Μακεδόνες ήταν ένα Δωρικό φύλο (Ελληνικό φύλο). Οι Σπαρτιάτες ήταν και αυτοί Δωριείς. Ο Φίλιππος ο B και ο γιος του, ο Μέγας Αλέξανδρος, αυτοαποκαλούνταν απόγονοι του Ηρακλή (του μοναδικού και περίφημου, Έλληνα ήρωα, Ηρακλή, που ήταν Δωριέας).

Φυσικά ένα τμήμα της "παλιάς Μακεδονίας" είναι σήμερα "υπό την κατοχή" Γιουγκοσλάβων (Σκοπιανών) και Βουλγάρων. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα συνθηκών που συνόδεψαν την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1913-1914). Το κύριο μέρος της Μακεδονίας ανήκει στους κατοίκους της, όπως συμβαίνει εδώ και 3000 χρόνια. Το γεγονός ότι ένα κομμάτι της γεωγραφικής αυτής περιοχής ανήκει εδώ και μερικές δεκαετίες σε κάποιες άλλες χώρες, δεν τους δίνει το δικαίωμα να αλλάξουν το όνομα της χώρας τους σε "Μακεδονία " ή να θεωρούν τους εαυτούς τους "Μακεδόνες" που ομιλούν τη "Μακεδονική" γλώσσα. Μία τέτοια γλώσσα δεν υπάρχει. Απλά έχουν στην "κατοχή" τους μερικές περιοχές, όπου εισέβαλλαν κατά το παρελθόν. Ο "όρος" Μακεδονία "ανήκει" στην Ελληνική Ιστορία, πολιτισμό και έθνος. Δεν μπορεί να χαριστεί σε κανέναν και ούτε κανείς δικαιούται να τον χρησιμοποιήσει. Μπορείτε να φανταστείτε την εταιρία μου ή οποιαδήποτε άλλη εκτός από το "C.N.N.", να ιδρύσει μία εταιρία και να την ονομάσει…."C.N.N."(!!!), χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη του "C.N.N."? Μπορείτε να φανταστείτε αυτούς τους "κλέφτες" να χρησιμοποιούν επίσης το λογότυπο σας για τα προϊόντα "τους"? ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ. Η Ιστορία είναι πολύ πιο ισχυρή από οποιαδήποτε συμφωνία για Εμπορικές επωνυμίες.

Οι “ψευδο-Μακεδόνες“ χρησιμοποίησαν κάποια περίοδο (1992-1995) το δεκαεξάκτινο αστέρι σαν σημαία του κράτους τους!. Αυτό το αστέρι, το Μακεδονικό αστέρι, υπήρξε το σύμβολο του Φιλίππου του Β’, του βασιλιά των Μακεδόνων, που ήταν (και είναι) Έλληνες. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μέσα στον τάφο του Φιλίππου του Β’, το 1978, στην Βεργίνα, 60χλμ νότιο-δυτικά της Θεσσαλονίκης μία χρυσή κασέλα (λάρνακα) με το "Μακεδονικό" αστέρι ("τον ήλιο της Βεργίνας". Μπορείτε να θαυμάσετε αυτό το αριστούργημα στο μουσείο της Βεργίνας, στην Ελλάδα, 80χλμ δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Ο Φίλιππος ο Β’ ήταν ο πρώτος που για πρώτη φορά ένωσε όλους τους Έλληνες γύρω στο 340 π.Χ.. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, τον πατέρα της Ιστορίας, οι Μακεδόνες μιλούσαν την ίδια γλώσσα και μοιράζονταν κοινές αξίες και την ίδια θρησκεία με τους άλλους Έλληνες. Η μεγάλη ακμή του Μακεδονικού πολιτισμού άρχισε τον 5ο π.Χ. αιώνα με σημαντικά πολιτιστικά κέντρα να είναι το Δίον, η Πέλλα, η Βεργίνα και η Αμφίπολη για την οποία ο Αθηναίος Θουκυδίδης, στην εξορία του, έγραψε την πρώτη παγκόσμια ιστορία, τον Πελοποννησιακό Πόλεμο.
Αυτοί (οι ψευδο-Μακεδόνες) εκτύπωσαν επίσης χάρτες, όπου συμπεριλάμβαναν στη "χώρα" τους ένα μεγάλο κομμάτι της Βόρειας Ελλάδας! Τύπωσαν επίσης χαρτονομίσματα με το "Λευκό Πύργο" πάνω σε αυτά. Ο Λευκός Πύργος είναι ένα μνημείο της Θεσσαλονίκης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας, πρωτεύουσας της Μακεδονίας (το όνομα προήλθε από το όνομα της αδερφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Θεσσαλονίκη). Είναι το "σύμβολο" της πόλης, όπως η Ακρόπολη με τον Παρθενώνα είναι το σύμβολό της Αθήνας, ο "Πύργος του Άϊφελ" το σύμβολο του Παρισιού, το άγαλμα της Ελευθερίας το σύμβολο της Νέας Υόρκης, η "Χρυσή Γέφυρα" το σύμβολο του Σαν Φρανσίσκο. Είναι τόσο "ελεεινοί", εάν όχι επικίνδυνοι.

Υπάρχουν πόλεις στις Η.Π.Α. όπως η Αθήνα, η Ιθάκη, η Φιλαδέλφεια, η Αλεξάνδρεια, η Ατλάντα κ.α. καθώς και μία πολιτεία, η Georgia (Γεωργία), που έχουν Ελληνικές ονομασίες. Καμία αμφιβολία. Δεν κλάπηκαν από εμάς. Υπάρχουν πολλές πόλεις στον κόσμο με το όνομα "Αλεξάνδρεια" ( στην Αίγυπτο, στην Ασία).

Δεν έχουμε καμία αντίρρηση εάν κάποιοι άνθρωποι στην Μέση ή στην Άπω Ανατολή χρησιμοποιήσουν τον όρο Μακεδονία για τους εαυτούς τους ή για την χώρα τους (από την άλλη πλευρά υπάρχουν μέχρι σήμερα κάποιοι άνθρωποι που ζουν απομονωμένοι στα βουνά του Βόρειου Πακιστάν και Αφγανιστάν, που κατάγονται από τους Μακεδόνες πολεμιστές, που εγκαταστάθηκαν εκεί μετά από την εκστρατεία του Αλεξάνδρου). Αλλά δεν μπορούμε να παραδεχτούμε το ίδιο και για τους "γείτονες" μας. Δεν κλέβουν μόνο το όνομα. Υφαρπάζουν την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Θέλουν (ανεπίσημα) να μας "ελευθερώσουν" από…την εξουσία των Ελλήνων!!!.

Η Μακεδονία είναι μόνο μία: η Ελληνική. Σεβόμαστε και βοηθάμε, με κάθε τρόπο (και οικονομικό) αυτούς τους ανθρώπους (που ζούνε στην Vardarsca), στην πραγματικότητα σεβόμαστε και αγαπάμε όλους τους ανθρώπους απανταχού της γής. Οι Έλληνες σχεδόν πάντα είχαν καλές σχέσεις με τους λαούς με τους οποίους ήρθαν σε επαφή. Επιθυμούμε καλές σχέσεις με όλους τους, με την προϋπόθεση να σέβονται την ιστορία, τον πολιτισμό και τα σύμβολά μας! Το μοναδικό παράδειγμα ύπαρξης ενός "θεού" για την φιλοξενία και τη φιλία παγκοσμίως, προέρχεται από την Ελλάδα. "Ξένιος Δίας"! Πολλές χιλιάδες χρόνια πριν.

Εάν επιμένουν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες και να ονομάζουν τη χώρα τους Μακεδονία, τότε πρέπει να ενσωματώσουμε αυτήν την χώρα στην Ελλάδα! Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για κάποιον να χρησιμοποιεί τον όρο "Macedonia" ή "Makedonia" (είναι απολύτως το ίδιο)!!

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε πως είμαι Έλληνας, επειδή είμαι Μακεδόνας. Και ζω στην Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας εδώ και 2300 χρόνια (900 χρόνια προτού εμφανιστούν οι Σλάβοι στην Βαλκανική)

Παρακαλώ, να διαβάσετε την ιστορία όπως γράφτηκε από σοβαρούς ιστορικούς. Μην ακούτε τις "Σειρήνες"( γνωρίζετε την Οδύσσεια – τον Οδυσσέα?). Πιστεύω πως δεν έχετε ενημερωθεί σωστά.

Πρέπει να γνωρίζετε την αλήθεια. Πιστεύω πως δεν θα επαναλάβετε τέτοια φοβερά λάθη στο μέλλον και πως θα "αποκαταστήσετε" την αλήθεια στο όνομα της ΙΣΤΟΡΙΑΣ ( άλλη Ελληνική λέξη από τις δεκάδες χιλιάδες λέξεις, που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά).

Ευχαριστώ πολύ για την κατανόησή σας. Αυτή η επιστολή θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερη.


Μετά Τιμής,
Στέφανος Βαβούρας
ASTRON Computer Applications

Την επόμενη φορά που θα έρθετε την Ελλάδα, προσπαθήστε να επισκεφτείτε μερικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, και πιο συγκεκριμένα το Δίον, στην σκιά του Ιερού Όρους, του Ολύμπου, που είναι το κέντρο της Ελληνικής θρησκείας και πολιτισμού. Εκεί θα γίνετε μάρτυρας των αποδείξεων και των γεγονότων και θα διαπιστώσετε ποιος λέει ψέματα και ποιος την πραγματική αλήθεια.

Η επιστολή αυτή συντάχθηκε το 1995 για κάποιους φίλους που συνάντησα στην Διεθνή Συνάντηση Πωλητών της PEP Modular Computers GmBH (τώρα τμήμα της KONTRON A.G. Γερμανίας), την οποία εκπροσωπώ στην Ελλάδα.

Επιπλέον ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο νυν Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι Μακεδόνες, από το χωριό Πρώτη Σερρών της Μακεδονίας.

Μπορώ επίσης να αναφέρω το πρόβλημα που προέκυψε μεταξύ της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, το 1950-1960, σχετικά με το όνομα "Bretagne" (Βρετανία) (την Γαλλική επαρχία Βρετάνη και την ονομασία του Ηνωμένου Βασιλείου).

Ζητάω συγγνώμη αν τα Αγγλικά μου δεν είναι πολύ καλά. Αλλά μιλάω εξαιρετικά(EX HELLENON) Ελληνικά!!!

 

Joomla templates by a4joomla

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί Cookies συνεδρίας. Με τη χρήση της, και εφόσον τα Cookies γίνονται αποδεκτά σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας (browser), συμφωνείτε με τη χρήση αυτών των Cookies. Τα Cookies συνεδρίας είναι προσωρινά αρχεία Cookies τα οποία διαγράφονται όταν απενεργοποιείτε τον περιηγητή σας. Όταν τον επανεκκινήσετε και επισκεφτείτε εκ νέου τον ιστότοπο που δημιούργησε το cookie, o ιστότοπος θα σας αντιμετωπίσει σαν ένα νέο επισκέπτη. Πολιτική Cookies Κλείσιμο