Άκρα του τάφου σιωπή!
«Ω ταλαίπωρη Ελλάς! Δεν ανεστήθεις εκ του τάφου!
Απλώς άλλαξες τάφον»!! (Κοραής).

              Αστράφτει και βροντεί η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ και άλλες Οργανώσεις, κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Πρωτεύουσας της Μακεδονίας και υποτίθεται «Συμπρωτεύουσας» των Ελλήνων, όπως είναι η Βαρκελώνη, το Μιλάνο, η Κωνσταντινούπολη κ.λπ αδήριτων και άλυτων τοπικισμών.

              Άκουσα από μη ελεγχόμενο από το σύστημα των «ιερών οικογενειών των RΟ» τηλεοπτικό σταθμό Αθηνών, την 21/11/17 και σε ζωντανή δήλωσή του, τον Αντιπρόεδρο της «Παμμακεδονικής-ΗΠΑ» να διερωτάται απογοητευμένος «γιατί δεν ξεσηκώνονται οι Θεσσαλονικείς» και χαμογέλασα πικρά.

             Επειδή και παρά τον αξιέπαινο δυναμισμό του, ίσως το νεαρό της ηλικίας του, δεν του επιτρέπουν να γνωρίζει την αηδία και σιχαμάρα που αισθάνεται σήμερα εκείνη η πρωτοφανής λαοθάλασσα της Θεσσαλονίκης και του ενός εκατομμυρίου εξεγερθέντων κατά το συλλαλητήριο του έτους 1993 υπέρ της μίας και μόνης στον κόσμο Μακεδονίας. Αυτήν την τότε εξεγερθείσα λαοθάλασσα την καταπρόδωσαν οι εδώ υπηρέτες των «RO».

            «Σε δέκα χρόνια θα λησμονηθεί», δήλωσε τότε αυτός που λησμονήθηκε, όπως και όλοι όσοι –προσεχώς λησμονητέοι και ανάξιοι- έχουν δικούς τους λόγους να επιχειρούν μόνιμο ενταφιασμό της Μακεδονίας και δι’ αυτής της Ελλάδος. Αδήριτος είναι και εδώ η ανάγκη τους να το πράττουν αυτό επειδή, διαφορετικά, η από την φύση της παντοδύναμη Μακεδονία και δι’ αυτής η Ελλάδα θα ξαναγίνει Ανίκητη. Με αυτόν τον κρυφό φόβο θα ζουν αιωνίως φυλακισμένοι και αυτοί στο σύστημά τους.

             Για τους αληθείς και πραγματικούς λόγους αυτούς όχι μόνον είναι καταδικασμένοι να λησμονηθούν όσοι κατά διαταγή και ανάγκη τους αποκαλούν «Μακεδονία» τα Σκόπια, αλλά και οι ίδιοι οι εμπαιζόμενοι και χρησιμοποιούμενοι για ξένα συμφέροντα Σκοπιανοί θα λησμονήσουν το τεχνητό «μωσαϊκό» τους και από μόνοι τους θα δηλώνουν, όπως ήδη το πράττουν, ότι εξαπατήθηκαν ως δήθεν «Μακεδόνες» αναζητούντες «εθνική στέγη» και πάλι και για μία ακόμη φορά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ίδιοι επαναφέρουν τώρα (2017) τις ειλικρινείς δηλώσεις του πρώτου Προέδρου των Σκοπίων Γκλιγκόρωφ ότι «είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με την Μακεδονία των Ελλήνων», υπό έντρομη επανα-απαγόρευση τής, αδύνατο να αποκρυβεί, Αλήθειας.

             Και όλα αυτά επειδή θα ισχύει πάντα η μία και μόνη Ιστορική Αλήθεια ότι: «Έστιν ουν Ελλάς πρώτα η Μακεδονία»! Αυτή των Μακεδνών και δηλαδή πολύ κεδνών και άρα: Μακεδνών!

             Αν δείτε στα αρχαιοελληνικά λεξικά την ερμηνεία και έννοια του αρχαιοελληνικού επιθέτου «κεδνός- κεδνή-κεδνό», που όταν είναι πολύ ή λίαν ή μάλα και συνοπτικά «μα», θα εννοήσετε και το αλάνθαστο αρχαιοελληνικό ρητό που λέγει ότι «η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει», αφού το αρχαιοελληνικό «μα» και το «κεδνός», συνθέτουν την λέξη Μακεδνός!

            Ακριβώς αυτήν την αποκάλυψη-«τσάκισμα» τρέμουν και φοβούνται αιωνίως.

            Αναλυτικά η ανακοίνωση της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, έχει ως εξής: «Τίποτα πλέον δεν μας προκαλεί εντύπωση και έκπληξη όσον αφορά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη! Μας προκαλεί όμως οργή και απογοήτευση το νέο ολίσθημα του συγκεκριμένου κυρίου! Ο κ. Μπουτάρης, με μία αβάσταχτη ελαφρότητα, απεκάλεσε Μακεδονία την γειτονική χώρα κατά την διάρκεια της επίσκεψης του εκεί, ενώ αργότερα, με περίσσιο θράσος, τόνισε ότι τον αφήνουν παγερά αδιάφορο οι επικρίσεις για την στάση.

            Ως Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, γνωρίζουμε πολύ καλά την κρισιμότητα της συγκεκριμένης στιγμής και ενώ βρισκόμαστε λίγο πριν δρομολογηθούν νέες διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας! Εμείς με τους αγώνες μας υπό αντίξοες συνθήκες στέλνουμε ένα βροντερό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση:

           Καμία ονομασία δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνει την χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

           Εσείς κ. Δήμαρχε Γιάννη Μπουτάρη, επιβεβαιώνετε αυτό που λένε πολλοί! Δεν δείχνετε να γνωρίζετε σε ποια πόλη είστε Δήμαρχος! Δεν δείχνετε να γνωρίζετε την ιστορική αλήθεια! Δεν έχετε κανένα ίχνος σεβασμού απέναντι στους πολίτες που σας εξέλεξαν αλλά και στην πόλη που βρίσκεστε!

           Στο παρελθόν είχατε ζητήσει συγγνώμη για παρόμοιες ανοησίες, πλέον όμως καμία συγγνώμη σας, δεν μας πείθει, κανένα πολιτικό σας τέχνασμα δεν αλλάζει την απαράδεκτη εικόνα σας!

           Ως Παμμακεδονική Αμερικής, δηλώνουμε απερίφραστα, ότι πλέον ΔΕΝ υπάρχουν δικαιολογίες, δεν υπάρχουν ανθρώπινα λάθη! Υπάρχουν μόνο πολιτικά παιχνίδια από ανιστόρητους ή ύποπτους για το εθνικό συμφέρον! Η ιστορία, αυτούς που την λυμαίνονται και δεν την σέβονται, τους βάζει στο μαύρο χρονοντούλαπο της! Εκεί ανήκετε κύριε Μπουτάρη!

           Ως απόδημοι Έλληνες με καταγωγή από τον ιερό τόπο της Μακεδονίας, κάνουμε έναν αγώνα για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ανοίγουν κερκόπορτες από μέσα για μία ακόμη φορά…».

          Κάτι λέγει στο ακροτελεύτιο άρθρο του το Σύνταγμα των Ελλήνων περί πατριωτισμού αλλά το θέμα αυτό κάπου μπερδεύεται στην έννοια του αρχαιοελληνικού «αμύνεσθε περί Πάτρης» και του νεότερου περί…πάρτης!

Η Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης

          Ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κοινοποίησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τζούλης, κατηγορώντας τον ευθέως για φιλοσκοπιανά και φιλοτουρκικά…αισθήματα! Άλλο και πολύ σοβαρό «μπέρδεμα εννοιών» και εδώ!

         Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

        «Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, και με αφορμή την επίσκεψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης και τις δηλώσεις του στα Σκόπια, εκφράζω την αγανάκτησή μου για την συνεχιζόμενη περίεργη, ανθελληνική και άκρως εθνικά επικίνδυνη στάση, του κακή τη μοίρα, δημάρχου της πόλης μας. κύριε Μπουτάρη (το μικρό κ δεν είναι ορθογραφικό λάθος, τέτοιο σε πρέπει!!).

         Εμάς τους Μακεδόνες δεν είναι η πρώτη φορά που μας προκαλείς με τις δηλώσεις σου σχετικά με τα Σκόπια τα οποία εσύ αποκαλείς ανερυθρίαστα Μακεδονία. Εξάλλου, τα δύο βασικά σου χαρίσματα όλα αυτά τα χρόνια, πρόκληση και μόνον προκαλούν. Πρωτίστως ο φιλοτουρκισμός σου (πρόταση για αλλαγή ονομάτων των δρόμων της Θεσσαλονίκης, ακόμα και αυτής της ..ιερής οδού Αγίου Δημητρίου, με τούρκικα ονόματα, και δεύτερον ο φιλοσκοπιανισμός σου, με το χάρισμα του ονόματος της αγαπημένης μας Μακεδονίας στους σφετεριστές ανιστόρητους γείτονές μας τους Σκοπιανούς. Όμως αιτία του σχολίου μου αυτού στάθηκε ΚΥΡΙΩΣ η απάντησή σου στην κριτική που δέχθηκες για το γεγονός πως αποκάλεσες τα Σκόπια Μακεδονία και η επιχειρηματολογία σου!!! Σχολιάζω ένα προς ένα τα επιχειρήματά σου:

        1) Χαρακτηρίζεις "θόρυβο" την αντίδραση των Μακεδόνων για την απαράδεκτη δήλωσή σου υπέρ των Σκοπίων, εσύ ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, της πρωτεύουσας της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, και ότι αυτό σε "αφήνει παγερά αδιάφορο". Οι Μακεδόνες θα σε κρίνουν και για το…νταϊλίδικο ύφος σου και για την υποτιμητική γι’ αυτούς δήλωση.

       2) Αποκαλείς "εθνοκοκάπηλους" όλους εμάς τους Μακεδόνες που δεν δέχονται να χαρίσουν το ιερό όνομα της πατρίδας μας στους παραχαράκτες της ιστορίας μας, Σκοπιανούς. Ασχολίαστο!!!

      3) Δηλώνεις πως ένα από τα θέματα που συζητήσατε με τους Σκοπιανούς ήταν «…η ανάπτυξη των δρόμων του κρασιού» (σου;)

      4) Με ποιό δικαίωμα, δήμαρχος εσύ της Θεσσαλονίκης, δέχεσαι ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΗΣΗ πως "η θέση της Ελλάδος για την ονομασία των Σκοπίων είναι υπέρ μιας "σύνθετης ονομασίας" Όταν πρώτος εσύ θα έπρεπε να είσαι αντίθετος, όσο τουλάχιστον είσαι δήμαρχος Θεσσαλονίκης, διότι ως απλός Μπουτάρης μπορείς να δηλώνεις και να δέχεσαι οτιδήποτε επιθυμείς και σε εκφράζει ως άνθρωπο ακόμα και ως κρασοπαραγωγό!!

      5) Το πιο όμως ανησυχητικό κύριε Μπουτάρη, είναι ότι με τη γραπτή σου δήλωση, αφήνεις να εννοηθεί πως με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κ, Κοτζιά, αποκάλεσες τα Σκόπια Μακεδονία. Αν αυτό είναι πραγματικότητα τότε η αντίδραση των Ελλήνων και όχι μόνο των Μακεδόνων πρέπει να είναι άμεση και δυναμική. Κανείς δεν έδωσε το δικαίωμα σε κανέναν πολιτικό, σε κανένα κόμμα, σε κανένα δήμαρχο να ξεπουλήσει το όνομα της πατρίδας μας, ούτε με αντάλλαγμα την "ανάπτυξης του τουρισμού" όπως ο ίδιος ισχυρίζεσαι, ούτε για την προώθηση των κρασιών, ούτε για το ότι έτσι η Θεσσαλονίκη μας θα "γίνει Μητρόπολη των Βαλκανίων".

      Τη Θεσσαλονίκη μας την θέλουμε πρωτίστως, πόλη της Ελλάδας και πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας.

      Τελειώνοντας κ. Μπουτάρη, ας γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν την ίδια με σένα άποψη, πολιτικοί, για την ονομασία των Σκοπίων, πως πριν βάλλουν την υπογραφή τους σε μια τέτοια απόφαση, ας το σκεφθούν καλύτερα, γιατί θα βρουν απέναντι τους το σύνολο των Ελλήνων και τότε θα είναι...αργά για όλους σας».

      Όλα τα παραπάνω θα ήταν πρώτη Είδηση και Πληροφόρηση Ελλήνων και ξένων αν τα γνωστά διεθνή συμφέροντα, που υπηρετούνται δουλικώς εσωτερικά, δεν επιβεβαίωναν για μία ακόμη φορά τον Εθνικό Διαφωτιστή Κοραή με την επιβολή της «άκρας του τάφου σιωπής».

      Οι Ιδέες, οι Πίστεις και ο Πατριωτισμός όμως δεν θάβονται ποτέ και από κανέναν. Με αυτά επέζησε το Γένος των Ελλήνων επί χιλιάδες χρόνια και με αυτά θα επιζήσει αιωνίως, αδιαφόρως μορφής και καταστάσεώς του, ενώ οι υπαίτιοι της μορφής και καταστάσεώς του θα παραμένουν πάντα ένοχοι και απολίτιστοι. Κυρίως όμως βλαπτικοί ακόμη και για τον εαυτό τους ως κοινά «Άχθη Αρούρης».

       Όσο για το Ελληνικό όνομα Μακεδονία κανένας απολύτως δεν μπορεί να αγνοεί την υπέρτατη αξία του κατά το διαχρονικό και αλάνθαστο Πυθαγόρειο ρητό: «όποιος κατέχει το όνομα κατέχει και το πράγμα» («ός επίσταται των ονομάτων επίσταται και των πραγμάτων») με μοναδικό δικαίωμα των εξαπατημένων Σκοπιανών και των Εμπαιχτών τους να κατέχουν την μόνη αληθινή ιδιότητα που τους αποδίδεται διαδικτυακώς και υπερδιπλωματικώς ως «NOMACEDONIEN» και ελληνοπρεπώς ως «Μημακεδόνες», κατά το Μηκύβερνα της Χαλκιδικής, επειδή το «κύβερνα» ανήκε στην διπλανή Όλυνθο, που ήταν Έδρα του Κοινού της Χαλκιδικής (32 πόλεών της).

       Πρώτος το είπε αυτό ο πρώτος Πρόεδρος των Σκοπίων Γκλιγκόρωφ και συνεπώς δικαίως τιμάται η εντιμότητά του. Ίσως κάποτε στηθεί και το Μνημείο τιμής του στον αυλόγυρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, αφού θέμα εντιμότητας και πολιτισμού είναι τα πάντα.

Μελάς ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ
Joomla templates by a4joomla

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί Cookies συνεδρίας. Με τη χρήση της, και εφόσον τα Cookies γίνονται αποδεκτά σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας (browser), συμφωνείτε με τη χρήση αυτών των Cookies. Τα Cookies συνεδρίας είναι προσωρινά αρχεία Cookies τα οποία διαγράφονται όταν απενεργοποιείτε τον περιηγητή σας. Όταν τον επανεκκινήσετε και επισκεφτείτε εκ νέου τον ιστότοπο που δημιούργησε το cookie, o ιστότοπος θα σας αντιμετωπίσει σαν ένα νέο επισκέπτη. Πολιτική Cookies Κλείσιμο