ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/10/03, ΩΡΑ 11 π.μ.

ΑΙΘΟΥΣΑ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΟΜΙΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ «ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ»
15Ο ΧΛΜ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - ΠΕΡΑΙΑΣ, ΤΗΛ.: 2310/492100

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ - ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ & ΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ «ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:       ΜΕΛΑΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΕΜΑ:                  «ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ & ΑΓΡΥΠΝΟΥΝ»


Αποκάλυψη 1η:     

Η μεγαλύτερη και καλύτερη δικαίωση της Ελλάδος στη διαμάχη της με τα Σκόπια προήλθε από το Διεθνή Ασφαλιστικό Χώρο (Ρώμη, 26-27/5/1994) και η οποία, από αόρατες αλλά όχι και ανεξήγητες δυνάμεις, όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκε για την προώθηση επίλυσης του όλου προβλήματος, αλλά, αντίθετα, αγνοήθηκε και παραβιάσθηκε στην Αθήνα της Ελλάδος, σε βάρος της Ελλάδος και υπέρ των Σκοπίων και των όποιων συμφερόντων υπάρχουν πίσω από το εθνικό αυτό Σκάνδαλο!!

Οι Αποδείξεις:

Από τα επίσημα Πρακτικά του υπό την αιγίδα του ΟΗΕ τελούντος Ειδικού Οργανισμού του Συστήματος Διεθνούς Ασφάλισης Αυτοκινήτων (Πράσινες Κάρτες) στον οποίο συμμετέχουν 42 Χώρες της Ευρώπης, Β. Αφρικής και Εγγύς Ανατολής (δεν έχουν λόγους να συμμετέχουν η μακρινή Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία, οι Κέντρο-Ανατολικές χώρες, η Αυστραλία, η Νότιο-Κεντρική Αφρική και η Αμερική, λόγω δυσχερούς μέχρι και αδύνατης Οδικής Επικοινωνίας με την Ευρώπη), προκύπτει ότι:
Η αίτηση που υπέβαλε το έτος 1994 το «Εθνικό Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης» της τότε νεοϊδρυθείσης Δημοκρατίας των Σκοπίων για εισδοχή του στο Σύστημα Διεθνούς Ασφάλισης Αυτοκινήτων, έγινε μεν ομόφωνα αποδεκτή από όλα τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, αλλά υπό την προϋπόθεση και όρο χρήσεως σε όλα τα έγγραφα και αναφοράς του ονόματος της χώρας αυτού, μόνο της ονομασίας ”FYROM”, όπως έχει αναγνωρισθεί από τον ΟΗΕ. Η εποπτεία τήρησης της προϋπόθεσης αυτής ανατέθηκε στη Διαχειριστική Επιτροπή του Συστήματος (Οργανισμού), μέλη της οποίας ήταν και είναι και το Εθνικό Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης (Γ.Δ.Α) Ελλάδος, το οποίο αποτελείται από τις Ασφαλιστικές Εταιρίες Κλάδου Αυτοκινήτων και αλληλασφαλιστικούς Συνεταιρισμούς της χώρας μας, διοικούμενο από Ιδιώτες Ασφαλιστές Αθηνών.
Από τα ίδια επίσημα Πρακτικά βεβαιούται ότι η Ελληνική Αντιπροσωπεία στη Ρώμη, δηλαδή εκπρόσωποι του Γ.Δ.Α. Ελλάδος, ζήτησαν αρχικά να πληροφορηθούν αν όλη η αλληλογραφία και τα έντυπα σχετικά με το Εθνικό Γραφείο των Σκοπίων θα γίνεται υπό την ονομασία «FYROM» και αφού έλαβαν τη σχετική διαβεβαίωση του Προέδρου, τότε ζήτησαν να καταχωρηθεί στα Πρακτικά της Συνέλευσης ότι το Ελληνικό Γραφείο δε θα υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με το Γραφείο Σκοπίων και απεχώρησαν από την ψηφοφορία που ακολούθησε, για την έγκριση ή μη της αίτησης εισόδου στο Διεθνές Σύστημα του Γραφείου Σκοπίων. Σημειωτέον ότι εμείς, τα μέλη του Ελληνικού Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης, ουδέποτε ενημερωθήκαμε επί ενός τόσο σοβαρού θέματος και ούτε υπήρξε κάποια γνωστή απόφαση Γενικής Συνέλευσης με εξουσιοδότηση χειρισμού από τη Διαχειριστική Επιτροπή, που μας εκπροσωπεί και ενεργεί για λογαριασμό μας και για λογαριασμό των ασφαλισμένων μας Ελλήνων Πολιτών.
Όλα τα παραπάνω «περίεργα» έχουν την ερμηνεία τους και οφείλονται σε Πολιτικές εμπλοκές και παρεμβάσεις, διότι ίσχυε τότε το εμπάργκο της Ελλάδος κατά Σκοπίων για το όνομα «Μακεδονία», τα Σύμβολα, τις επεκτατικές βλέψεις, το Σύνταγμα των Σκοπίων κ.λπ.
Εδώ πρέπει να διευκρινισθεί ότι, από βασικό άρθρο της λεγόμενης «Ενιαίου Τύπου» Συμφωνίας Συνεργασίας που υπογράφουν τα Εθνικά Γραφεία μεταξύ τους και εγκρίνει η Διοικούσα Επιτροπή του Συστήματος, θεωρείται άκυρη η συμφωνία και παύει να ισχύει όταν, το Κράτος του ενός από τα δύο συμβαλλόμενα Εθνικά Γραφεία, επιβάλλει στο άλλο απαγόρευση πληρωμών (εμπάργκο) και για όσο χρόνο διαρκεί η απαγόρευση αυτή.
Από όρους, λοιπόν, των διεθνών συμφωνιών, δεν μπορούσε το Ελληνικό Γραφείο να υπογράψει συμφωνία Συνεργασίας με το Γραφείο Σκοπίων, αφού ίσχυε τότε το εμπάργκο Ελλάδος κατά των Σκοπίων. Δεν επρόκειτο δηλαδή για εθνική μας αντίδραση και για προστασία εθνικών μας δικαίων, αλλά υπήρχε αντικειμενική αδυναμία, από διεθνείς συμβάσεις.
Έτσι, «την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι» στη Γενική Συνέλευση της Ρώμης εκ της ισχύουσας τότε απαγόρευσης πληρωμών (εμπάργκο Ελλάδος κατά Σκοπίων), η Ελληνική Αντιπροσωπεία Ασφαλιστών ζήτησε -προφανώς προς κάλυψή της εσωτερικώς- καταχώρηση στα Πρακτικά ότι «δεν θα υπέγραφε τη Σύμβαση Ενιαίου Τύπου με το Γραφείο Σκοπίων» και απεχώρησε της Γενικής Συνέλευσης. Αν παρέμενε θα όφειλε να καταψηφίσει την αίτηση εισόδου και, επιπλέον, να εξηγήσει τους λόγους επιβολής του Εμπάργκο κατά των Σκοπίων.
Όλα αυτά έγιναν γνωστά σε μας, ως μέλη του Ελληνικού Γραφείου, όταν κληθήκαμε από «Μακεδόνες Ασφαλιστές», «Εθνικού Μακεδονικού Γραφείου», χώρας-κράτους «Μακεδονία»(!!!) να πληρώσουμε τα έξοδα επιβολής του Εμπάργκο κατά Σκοπίων που μας ζήτησαν και το Ελληνικό Γραφείο, όπως και ο Διεθνής Οργανισμός, μας υποχρέωσαν να πληρώσουμε τόκους και έξοδα καθυστερήσεως, άγνωστων σε μας τις Ασφαλιστικές Εταιρίες Ελλάδος «ζημίες» ασφαλισμένων μας, που εμφάνισαν ενάμισι χρόνο αργότερα, προκλητικότατα και ανθελληνικότατα προπαγανδίζουσες Ασφαλιστικές Εταιρίες των Σκοπίων και «Εθνικού Μακεδονικού Γραφείου», χώρας τους «Μακεδονίας» στο, από παρεμβάσεις τρίτων, παγιδευμένο Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης στην Αθήνα, όπου οι ασφαλισμένοι μας κάτοικοι Φλώρινας αναγράφονταν ως κάτοικοι της πόλεως «Lerin», κατά το γνωστό «Solun» για τη Θεσ/νίκη, είχαν ταξιδέψει στο κράτος «Μακεδονία» και ζημίωσαν με τα αυτοκίνητά τους «Μακεδόνες» Πολίτες της «Μακεδονικής Δημοκρατίας» και οι οποίοι έπρεπε να αποζημιωθούν για απωλεσθέντα εισοδήματά τους «επιπέδου Λουξεμβούργου», αφού, μεταξύ άλλων εκπληκτικών εισοδημάτων τους, καλλιεργούσαν στα χωράφια τους και καρπούζια… κατά το Χειμώνα!
Τα χρήματα από μας, τις Ασφαλιστικές Εταιρίες Ελλάδος, τα απαιτούσαν έντοκα και με αμοιβές τους που δε δικαιούνταν οι Σκοπιανοί Ασφαλιστές μέσω Γερμανικών Τραπεζών και στο εθνικό τους νόμισμα το… Γερμανικό Μάρκο(!!) αφού το δικό τους ήταν άγνωστο και χωρίς λογιστική ισοτιμία στις Τράπεζες, αιτία που, κατά τους όρους των Συμβάσεων Ενιαίου Τύπου μεταξύ Γραφείων, αναστέλλεται και αποβάλλεται από το Σύστημα Γραφείων Διεθνούς Ασφάλισης στο οποίο δεν μπορεί να γίνει πληρωμή στη χώρα του και στο νόμισμα της χώρας του, όπως ρητά ορίζουν οι Συμβάσεις και οι Κανονισμοί.
Όλες αυτές τις απαιτήσεις και έγγραφα το Γ.Δ.Α. Ελλάδος τα κατακράτησε και τα απέκρυψε από εμάς τα μέλη του και άμεσα ενδιαφερόμενους, προφανώς διότι θα επαναστατούσαμε με όσα θα πληροφορούμασταν και θα βλέπαμε και ίσως με την κρυφή ελπίδα «λυτρώσεως» όλων από τον Ο.Η.Ε., με αναγνώριση επισήμως του ονόματος «Μακεδονία», όπως τότε -αλλά και τώρα- κάποιοι έχουν λόγους να «καλλιεργούν» εντός της χώρας μας!
Το συγκλονιστικότερο της όλης κατάστασης αυτής είναι ότι το Γραφείο Σκοπίων έγινε δεκτό στο Σύστημα ως «INTERNATIONAL GREEN CARD BUREAU OF FYROM-χώρας FYROM» και με την προϋπόθεση (όρος παραμονής του) ότι: «οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα της χώρας αυτού του Γραφείου, σχετικά με τη λειτουργία του Συστήματος Πρασίνων Καρτών, θα είναι στο όνομα που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ-τώρα FYROM». Δηλαδή: ΟΧΙ μόνον απαγορεύεται η χρήση του ονόματος «Μακεδονία» ή άλλου από τους Σκοπιανούς Ασφαλιστές, ακόμη και εντός της χώρας τους, αλλά και από όλα τα άλλα Εθνικά Γραφεία και όλες τις Ασφαλιστικές τους Εταιρίες που είναι μέλη (π.χ. Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία κ.λπ.).
Όποιο Εθνικό Γραφείο και όποια Ασφαλιστική Εταιρία μέλος αυτού χρησιμοποιεί ή αποδέχεται άλλη ονομασία, εκτός του FYROM, για τα Σκόπια, διαπράττει διεθνή παράβαση και υπόκειται σε ποινές, που φθάνουν μέχρι εκδιώξεώς του από το Σύστημα, του οποίου τον έλεγχο και φροντίδα τήρησης της ισχύουσας και ανέκκλητης απόφασης αυτής στη Ρώμη, έχει η Διαχειριστική Επιτροπή του Συστήματος, μέλος της οποίας είναι και το Εθνικό Γραφείο Ελλάδος στην Αθήνα, όπως ορίζει η ίδια απόφαση και βεβαιούται από το ίδιο Πρακτικό της.
Εδώ πρέπει να διευκρινισθεί ότι τα διακριτικά γράμματα «ΜΚ», που κατέθεσαν οι Σκοπιανοί στο Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε., δεν είναι οριστικώς κατοχυρωμένα υπέρ αυτών, διότι η Ελλάδα κατέθεσε προσφυγή στον Ο.Η.Ε., δια του αείμνηστου τότε Πρέσβη μας, Γιάννου Κρανιδιώτη, υπόθεση που έκτοτε εκκρεμεί για να αποφασισθεί συνολικά με το τελικό όνομα της χώρας αυτής.
Στις 13/9/1995 και υπό τις γνωστές πιέσεις, «διαπράττεται» εκείνο το ιστορικό αμάρτημα για τη χώρα μας, όπου, προκειμένου να υποστηρίξουμε τα εθνικά μας δίκαια για το όνομα Μακεδονία, απαρνηθήκαμε το όνομα ολόκληρης της χώρας μας στο DAYTON των Η.Π.Α. και συμβληθήκαμε με τη δήθεν χωρίς όνομα χώρα των Σκοπίων (στο τέλος της παρούσης εξηγώ την αιτία της πείσμονος άρνησης των Σκοπίων και συμφεροντολογικών υποστηρικτών τους αποδοχής και χρήση της ορολογίας FYROM) ως χώρα «Α» και χώρα «Β» οι Σκοπιανοί, ώστε να επιτευχθεί η Διμερής, μεταξύ
Ελλάδος και Σκοπίων, «Ενδιάμεση Συμφωνία», με την οποία άρθηκε το οικονομικό Εμπάργκο της Ελλάδος κατά των Σκοπίων και συμφωνήθηκαν τα λεγόμενα «πρακτικά μέτρα», υποτίθεται οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το θέμα του ονόματος «πήγε στις καλένδες», όπως πιστεύουν πολλοί, αλλά διαφορετικά εμφανίζει το θέμα το Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδος.
Αυτή η συμφωνία του εφευρήματος ανωνύμων χωρών «Α» και «Β», καμία απολύτως σχέση και επιρροή δεν έχει με τις έκτοτε αναμενόμενες αποφάσεις του Ο.Η.Ε. για το τελικό όνομα των Σκοπίων και καμία απολύτως αλλαγή και επιρροή δεν έχει, ούτε μπορεί να έχει, με τις Αποφάσεις της Ρώμης του έτους 1994. Τα «πρακτικά μέτρα», μεταξύ Ελλάδος-Σκοπίων, δεν μπορούν να αλλάξουν τις υπερισχύουσες Αποφάσεις στη Ρώμη για τις Πράσινες Κάρτες.
Όμως, ένα μήνα περίπου αργότερα και στις 20/10/95, μυστικά και κρυφά ακόμη και από μας, τα Μέλη του Ελληνικού Γ.Δ.Α, υπογράφεται στην Αθήνα μία ασύλληπτης μεθόδευσης «συμφωνία» Ενιαίου Τύπου μεταξύ Γραφείου Ελλάδος και Σκοπίων, με το οποίο όχι μόνο γίναμε, δια συμπράξεως με τους Σκοπιανούς, διεθνείς παραβάτες της δεσμευτικής Απόφασης της Ρώμης, αλλά αχρηστεύσαμε τη μεγαλύτερη δικαίωση της χώρας μας για το άλυτο Μακεδονικό Ζήτημα αιώνων, που μας είχαν προσφέρει, δια της Ρώμης, όλα τα ξένα Εθνικά Γραφεία, που ενεργούν έξω από Πολιτικές και έξω από Στρατιωτικές Δυνάμεις πίεσης!!
Ασθενούς μνήμης το Ελληνικό, Εθνικό Γραφείο Διεθνούς Ασφαλίσεως, που, λίγους μήνες πριν, είχε από μόνο του ζητήσει να καταχωρηθεί στα Πρακτικά της Ρώμης επίσημη δήλωσή του ότι «δεν θα υπέγραφε Σύμβαση Ενιαίου Τύπου με το Γραφείο FYROM», συμβάλλεται με τους Σκοπιανούς, όχι ως FYROM, όπως η Απόφαση και όρος της Ρώμης, ούτε βέβαια ως «Μακεδονία», όπως ζητούσαν οι Σκοπιανοί (θα εγείρονταν και οι πέτρες στην Ελλάδα) αλλά με ένα άγνωστο, ανυπόστατο και, κυρίως, ακατανόητο γλωσσικώς «Γραφείο-Φάντασμα», υπό τα στοιχεία: «NATIONALNO BIRO ZA ZELENA KARTA»-Σκόπια! (Προφανώς «Μακεδονικής» τους διαλέκτου, την οποία εδώ αναγνωρίζουμε επίσημα και τη φέραμε με τιμές στην απροστάτευτη χώρα και Πολίτες μας).
Η υποχρεωτική γλώσσα των κειμένων Συμβάσεων Ενιαίου Τύπου, που χρησιμοποιούν και υπογράφουν όλα τα Εθνικά Γραφεία, είναι η Αγγλική και η Γαλλική, μόνον. Αυτό είναι απαράβατος κανόνας στο Διεθνές Σύστημα.
Παράλληλα και ταυτόχρονα, στις 20/10/95, υπογράφεται ένα πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων για τις οδικές μεταφορές και όπου, από πλευράς Σκοπίων, υπογράφει ο Υφυπουργός Μεταφορών τους, αλλά, από πλευράς Ελλάδος, φρονίμως ποιούντες προφανώς, αποφεύγουν το «πικρό ποτήριον» οι τότε Πολιτικοί Ηγέτες και υπογράφει, από πλευράς Ελληνικής Κυβέρνησης, μία Διευθύντρια του, ξένου προς το θέμα, Υπουργείου Ανάπτυξης!!
Μεταξύ άλλων, ρυθμίστηκαν, όλως αναρμοδίως και ανεπιτρέπτως, θέματα που αφορούν το Διεθνές Σύστημα Πρασίνων Καρτών και τα οποία είχαν ρυθμιστεί με όρους και προϋποθέσεις μάλιστα, στη Ρώμη, υπό ειδική δέσμευση του Ελληνικού Γ.Δ.Α. και το οποίο δεσμεύεται μόνο από το Διεθνή Οργανισμό και όχι εσωτερικώς, όταν πρόκειται για θέματα Διεθνούς Ασφάλισης.
Στο σημείο αυτό οφείλω να αποκαλύψω μία άλλη συγκλονιστική προσωπική μου εμπειρία, ενδεικτική και αποδεικτική του όλου θέματος.
Αρκετά χρόνια πριν και όταν ήταν εν ενεργεία Υφυπουργός Εμπορίου ο Νομικός-Πολιτικός της Θεσ/νίκης κ. Ανδρ. Καζάζης, από ετών προσωπικός μου Φίλος και Νομικός Συνεργάτης της Ασφαλιστικής μου Εταιρίας, ταξιδέψαμε στα Σκόπια και στην εκεί -μία τότε κρατική και ανθελληνικότατης δράσης- Ασφαλιστική Εταιρία, υπό τον εύγλωττο τίτλο «Μακεδονία» της τότε «Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας» της τότε μίας Γιουγκοσλαβίας, για επαγγελματικούς λόγους. Εκπλαγήκαμε από την υποδοχή μας στην Ασφαλιστική Εταιρία αυτή, από «Έλληνες» Υπαλλήλους της, που, όπως μας δήλωσαν, «θέλουν αλλά δεν είναι δεκτοί» να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Ένας ευγενέστατος κύριος, Αντιπρόεδρος της Εταιρίας αυτής, ήταν και ο οικοδεσπότης-συνοδός μας συνεχώς, με τον οποίο μιλούσαμε Αγγλικά μόνο. Ο ίδιος και εκτός Υπηρεσίας μας συνόδευσε οδικώς μέχρι το Μοναστήρι, απ΄ όπου θα επιστρέφαμε και όπου, με επιμονή μάλιστα, ο κ. Καζάζης ήθελε να επισκεφθούμε, χωρίς να εξηγεί τους λόγους.
Στην πλατεία Μοναστηρίου και στην όχθη ενός λιθόστρωτου καναλιού μένει ακίνητος ο κ. Ανδρέας Καζάζης ατενίζων μία παλαιά αρχοντική οικία, ενώ δάκρυα κύλησαν στο πρόσωπό του! Τον πλησιάζω και τον ρωτώ έκπληκτος τι συμβαίνει και τι έπαθε. Ταυτόχρονα, πλησιάζει και ο Nicolas Causevski, αυτό ήταν το όνομα του Αντιπροέδρου-Συνοδού μας και ακούμε από τον κ. Καζάζη να ψιθυρίζει!
«Εδώ γεννήθηκα, αυτό το πατρικό μου»!!
Έκπληκτος βλέπω να δακρύζει και ο Συνοδός μας που σιγοψιθυριστά μας λέγει ελληνικά: «Έλληνας είμαι και εγώ από την περιοχή της Φλώρινας. Σας ικετεύω πάρτε με στην Πατρίδα διπλωμένο στο πορτ-μπαγάζ»!
Αγριεύει αιφνιδίως ο ήρεμος πάντα κ. Καζάζης και του λέγει: «Όφειλες να μας το αποκαλύψεις από την αρχή. Και αν επιθυμείς να επιστρέψεις να ακολουθήσεις τη νόμιμη οδό».
Ψέλλισε κάτι περί «θέλω, αλλά δε με θέλετε», για να εισπράξει το «γιατί, τι έκανες» και τους άμεσους αποχαιρετισμούς μας!
Όταν, μετά από χρόνια, είδα ότι την από 20/10/95 «Σύμβαση-εφεύρεση» μεταξύ «Εθνικών» Γραφείων Ελλάδος και Σκοπίων υπέγραψε, από πλευράς Σκοπιανού Γραφείου, άτομο με το όνομα «Nicolas Causevski»… ζεματίστηκα πραγματικά! Το κακό εδώ είναι ότι οι χειριζόμενοι θέματα της Μακεδονίας δε ρωτούν εμάς τους Μακεδόνες, που γνωρίζουμε πολλά και καλά τους γείτονες.
Αυτές τις απαράδεκτες Συμφωνίες και πράξεις η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ και η Ένωση Ασφαλιστών Β. Ελλάδος, δια της ανυποχώρητης προσωπικής μου θέσης, ουδέποτε αναγνώρισαν και ούτε θα αποδεχθούν, επιστρέφοντες στους προπαγανδιστές και διεθνείς παραβάτες κάθε έγγραφο και επιστολή προερχόμενη από «Μακεδόνες Ασφαλιστές» και «Μακεδονικό Εθνικό Γραφείο» με τη σημείωση υποχρεωτικής συμμόρφωσής τους στον όρο και Απόφαση της Ρώμης!
Γι΄ αυτό δηλώνουμε, προς κάθε κατεύθυνση, ότι: «Οι Μακεδόνες είναι εδώ και αγρυπνούν»!! Άλλοι «Μακεδόνες» δε χωρούν!!
Όλα αυτά μας στοίχισαν απίστευτες διώξεις, λασπολογίες και διασύρσεις μας, μέχρι και Ποινικά Δικαστήρια, όπου αθωωθήκαμε και συνεχίζουμε τον αγώνα!!

Αποκάλυψη 2η :     

Το «δυστύχημα» των Σκοπιανών στη Ρώμη και όταν αυτό έφτασε προς υλοποίηση σε «αποφασίζοντες και διατάσσοντες» διεθνώς, μετατράπηκε σε «ευτύχημα» δια της χρήσεως μεν του Διεθνούς Συστήματος Πρασίνων Καρτών, ως εκ της εισόδου τους σε αυτό, αλλά καταχρήσεως και παραβάσεως της προϋπόθεσης και όρου εισόδου τους.
Αντιστάσεως μη ούσης στην Αθήνα!
Έτσι και δια των Εθνικών Γραφείων του Συστήματος, αλλά κυρίως της Ελλάδος, όταν η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ, που είναι η μοναδική αρνούμενη να αποδεχθεί τις διεθνείς παραβάσεις των Αποφάσεων της Ρώμης και εισαγωγή στη χώρα μας «Μακεδόνων Ασφαλιστών» και «Εθνικών» της Γραφείων «Μακεδονίας», αρνούμενη κάθε επαφή και επικοινωνία μαζί τους και μάλιστα αναγράφουσα στα Διεθνή έντυπα Πρασίνων Καρτών αυτοκινήτων πελατών της την «καυτή» ένδειξη-μήνυμα «THESSALONIKI-MAΚEDONIA-HELLAS», τότε χρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί ανοιχτές «κερκόπορτες» δια του Διεθνούς Γραφείου Αθηνών, το οποίο, ενώ υποχρεούται διεθνώς και πολλαπλώς να επιστρέψει ως απαράδεκτα τα έγγραφα «Μακεδόνων» και «Εθνικών Μακεδονικών Γραφείων», χώρας «Μακεδονία» (πέραν δηλαδή και αυτής της ιδιότητάς του ως Εθνικού Γραφείου Ελλάδος) ενεργεί αντίθετα και για «εσωτερική κατανάλωση» μόνον, διαφοροποιεί το ίδιο το Γ.Δ.Α. Ελλάδος τα παρανόμως εισερχόμενα έγγραφα αυτά και τα αλλοιώνει με τοποθέτηση σφραγίδος του ότι «αναγνωρίζεται ως Π.Γ.Δ.Μ.», ενώ αυτό απαγορεύεται από την Απόφαση της Ρώμης. Εδώ, καμία εφαρμογή δεν έχουν τα διμερή «πρακτικά μέτρα» και η «Ενδιάμεση Συμφωνία».
Τα κείμενα, όμως, των Σκοπιανών σκόπιμα και εμβόλιμα ομιλούν για «Μακεδόνες Ασφαλιστές» και «Δημοκρατία της Μακεδονίας», που δεν μπορεί το Γ.Δ.Α. να απαλείψει και το οποίο αυτό Γραφείο της Ελλάδος δεν μπορεί να τηρήσει ούτε τη «συμφωνία» που υπέγραψε με κάποιο «NATIONALNO BIRO ZA ZELENA KARTA-Σκόπια» με το οποίο και θα μπορούσε -αν ήταν αληθής και ισχυρή αυτή η συμφωνία- να αλληλογραφεί και να συνεργάζεται για λογαριασμό μας και για λογαριασμό των Ελλήνων ανύποπτων Πολιτών.
Παρά τις παραπάνω απίστευτες και τραγικές καταστάσεις, που δέχονται και ανέχονται όσοι όφειλαν να απαγορεύσουν, μη τυχόν και δυσαρεστήσουν τον αόρατο αλλά «κραυγάζοντα Μέγα Αφέντη του Πλανήτη», προωθούνται εξ Αθηνών μέχρι εμάς τους Μακεδόνες, εισαγόμενοι «Μακεδόνες Ασφαλιστές», χώρας «Μακεδονίας», με απίστευτες πιέσεις αναγκαστικής κοινωνίας μας με τους άλλους «Μακεδόνες» άλλης χώρας «Μακεδονία» και ουσία έμπρακτης αποδοχής-αναγνώρισής τους, άλλως απειλούνται ποινές εναντίον μας από το Ελληνικό Κράτος! Τραγική, πράγματι, η κατάσταση, αλλά Αληθής!
Σκληρότατο Διμέτωπο Αγώνα, στην ουσία, δίδουμε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, με τεράστιες δαπάνες μας, κόστη, φθορές, λασπολογίες, διώξεις κ.λπ. που όμως μας χαλυβδώνουν και αντιδρούμε ενεργά και αποτελεσματικά, συνεχώς αγρυπνούντες!

Οι Αποδείξεις:     

Πρόσφατα λάβαμε επιστολή για θέμα «ζημίας» ασφαλιζομένου αυτοκινήτου στην Εταιρία μας από μία νέα Ασφαλιστική Εταιρία των Σκοπίων με την επωνυμία «VARDAR» και σκεφθήκαμε ότι, αυτοί τουλάχιστον, έκαναν ορθή επιλογή ονομασίας τους ως Εταιρία, πλην όμως και αυτοί είναι διεθνείς
παραβάτες, αφού αναφέρουν τη χώρα τους ως «Μακεδονία», ενώ αυτό αποκλείεται από τη Σύμβαση της Ρώμης για τη λειτουργία του Διεθνούς Συστήματος Πρασίνων Καρτών.
Επειδή ακριβώς είναι νέα Εταιρία, τους στείλαμε οκτασέλιδη ενημερωτική επιστολή μας στην ελληνική γλώσσα, αφού αυτή είναι η γλώσσα των Μακεδόνων και της Μακεδονίας, εδώ και χιλιάδες χρόνια, αντίγραφο της οποίας υποβάλλαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της χώρας μας.
Το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού έστειλε την επιστολή μας αυτή στο αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας και το οποίο μας κοινοποίησε την από 18/9/03 απάντησή του στο Γραφείο του Πρωθυπουργού. Από το επίσημο έγγραφο αυτό αντλούμε ειδήσεις, συντριπτικότατες για πολλούς μυθοποιούς και παραπλανημένους, στο μέγιστο εθνικό μας θέμα.
Η πρώτη είδηση είναι ότι η επίσημη χώρα μας δεν «ξέχασε», ούτε «έπνιξε» το θέμα του ονόματος «Μακεδονία», που σφετερίζονται οι Σκοπιανοί και άλλοι, παρά το γεγονός ότι πέρασαν ήδη «10 χρόνια» από τότε που τέθηκε επίσημα!!
Όσοι δήλωσαν και πίστεψαν ότι «θα ξεχασθεί σε 10 χρόνια», μάλλον «ξεχάστηκαν» οι ίδιοι!!
Δεύτερη είδηση -κεραυνός σε κούφιες κεφαλές- είναι η επίσημη δήλωση της χώρας μας ότι «το θέμα του ονόματος συνεχίζει να εξετάζεται στο πλαίσιο των Η.Ε. υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα»!!
Συνεπώς, φρούδες οι ελπίδες όσων, για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους, πίστεψαν και διέδωσαν τα αντίθετα!!
Τρίτη είδηση είναι η τωρινή θέση της επίσημης Ελλάδος για την «εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος»!!
Συνεπώς, το θέμα του ονόματος από μας τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους Μακεδόνες, εξαρτάται αν και πώς θα επιλυθεί, αφού κληρονομικώς δικό μας είναι και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν! Μπορώ και εγώ, έναντι ή χωρίς «αργύρια», να χαρίσω το δικό σας κληρονομικό σπίτι στους «φίλους» μου, με ανακοινώσεις μου στις εφημερίδες και αλλού, αλλά εσείς θα το δεχθείτε και θα το χαρίσετε; Και δε θα με θεωρήσετε απατεώνα και λωποδύτη στέλνοντάς με στον αρμόδιο Δικαστή ή και Ψυχίατρο;
Τέταρτη, πολύ χρήσιμη και αναγκαία είδηση, είναι η επίσημη δήλωση ότι «η μέχρι στιγμής προτεινόμενη λύση από την Π.Γ.Δ.Μ., δεν είναι αποδεκτή από τη χώρα μας»!!
Άρα, δεν τα «βρήκαμε» και συνεπώς όσοι δέχονται, εκτός από το FYROM, άλλο όνομα για τα Σκόπια, δεν ανήκουν στη χώρα μας Ελλάδα, δεν τη βοηθούν και δεν μπορεί να είναι Έλληνες!! Το αν είναι πράκτορες, δοσίλογοι, «κιοτήδες», πληρωμένοι, άρπαγες, εχθροί μας κ.λπ., αυτό δεν μας αφορά. Απλά τους αγνοούμε!!
Πέμπτη και συντριπτική είδηση είναι η δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού στον ομόλογό του Σκοπιανό (3/4/03) και, ταυτόχρονα, μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ότι: «η Π.Γ.Δ.Μ. δεν μπορεί να ελπίζει ότι το ζήτημα αυτό θα λυθεί δια της λήθης»!!
Αυτή την αληθή και ουσιαστική επίσημη δήλωση κάνουμε σημαία μας όλοι οι ορθολογιζόμενοι Έλληνες και αντέχουμε άλλα 500 χρόνια οποιουσδήποτε Νεοβαρβαρισμούς, όπως αντέξαμε όμοιους, Ανατολικούς και μη!!
Προσωπικά, την ήθελα αυτή τη δήλωση, συνεχώς επαναλαμβανόμενη, από επίσημα και ανεπίσημα χείλη!!!
Η τελευταία, όμως, έκτη είδηση για νέες «εντολές στον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της χώρας μας στα Σκόπια, Πρέσβη κ. Οικονόμου», βεβαιώνει ενεργή πρόθεση της επίσημης Ελλάδος «για μία ακόμη διαμαρτυρία», που ασφαλώς προήλθε από την επιστολή μας προς την «VARDAR» των Σκοπίων, αυτή τη φορά όμως με μοχλό και δύναμη τους Έλληνες επενδυτές στα Σκόπια (αυτό είναι δυνατό «χαρτί»), που βλάπτονται από τη χρήση της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων. (Μόνοι τους «κατοχύρωσαν» ξένο όνομα, ως συνταγματικώς δικό τους)!
Και μόνο η αναφορά αυτή, για την οποία «οι νοούντες, νοούν», έχουμε είδηση-βόμβα για τις περαιτέρω εξελίξεις!! Θετικότατες για μας!!!
Όλα τα παραπάνω είναι γραπτά, κρατήστε τα και τα κρατούμε! Τα παρασκήνια και οι ψίθυροι δεν μας αφορούν και δεν μας ενδιαφέρουν, διότι, στην ακροτελεύτια διάταξη του άρθρου 120 του Συντάγματος των Ελλήνων (προσοχή, εδώ μιλούμε για δικό μας Σύνταγμα και όχι των όποιων ξένων), αναφέρεται ότι:
«Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους, που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία, αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων».
«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρήσει να το καταλύσει με τη βία».
Προσέξτε τις υπογραμμίσεις και τις έννοιες αυτών, έχοντες κατά νου ότι: αδιαίρετο τμήμα, μέρος και ουσία του Συντάγματός μας, είναι η μία και μόνη στον κόσμο Μακεδονία μας!! Δεν υπάρχει Ελλάδα, χωρίς το βασικό συνθετικό της τμήμα, που περιέχεται στο ιστορικό και ιερό όνομα, Μακεδονία!!

Αποκάλυψη 3η :     

Δείτε, τώρα, τις δυνατότητες της ελεύθερης Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας και τις αδυναμίες της Διπλωματίας Πολιτικών και Κυβερνήσεων.

Οι Αποδείξεις:

Όταν, κατά το έτος 1995, η επίσημη Ελλάδα μετατράπηκε στις Η.Π.Α., ως χώρα χωρίς όνομα (χώρα «Α») και υπέγραψε την περίφημη «Ενδιάμεση Συμφωνία» με τα Σκόπια, «χώρα «Β») που είχαν στον Ο.Η.Ε. και λοιπούς Οργανισμούς όνομα (FYROM), αλλά δεν το χρησιμοποιούσαν για να προωθούν το πλαστογραφημένο «Μακεδονία» και όταν το Εθνικό Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης Ελλάδος στην Αθήνα υπέγραψε άκυρη και ανυπόστατη δήθεν «Συμφωνία» Ενιαίου Τύπου με κάποιο δήθεν «Εθνικό Γραφείο-Φάντασμα», ακατάληπτης επωνυμίας, πόλεως Σκόπια, αλλά άγνωστου ονόματος χώρας αυτής της πόλεως, ο υποφαινόμενος, ως Ιδιώτης και Πατριώτης μόνον, έδωσα επιτυχέστατο αγώνα στην πόλη Athens της περιοχής Ατλάντα-Η.Π.Α., όπου φοιτούσε η κόρη μου στο εκεί Πανεπιστήμιο της Πολιτείας GΕORGIA και όπου υπήρχε πυρετός προετοιμασίας για τους τότε Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως και σήμερα στην Αθήνα της Ελλάδος, ως εξής:
Βρήκα στους εκεί Τηλεφωνικούς Καταλόγους της Εταιρίας «SOUTHERN BELL», της οποίας ο ουρανοξύστης Γραφείων της ευρίσκεται δίπλα ακριβώς
στον ουρανοξύστη του παγκοσμίως γνωστού Τηλεοπτικού Καναλιού «CNN» στην Ατλάντα, μία απίστευτα προχωρημένη πολιτική προπαγάνδα σε βάρος της χώρας μας, η οποία εμφανίζονταν από τη Λάρισα και κάτω! Λάρισα, Αθήνα, Πειραιάς και Ηράκλειο υπήρχε χωρίς τη Θεσ/νίκη, στην Ελλάδα των μακαρίων δήθεν φυλάκων της ακεραιτότητας αυτής (όσης δηλαδή μας απέμεινε), ενώ δίπλα φιγουράριζε προκλητικότατα το όνομα χώρας «Μακεδονίας» με τις πόλεις «Bitola» και «Skopje» αυτής!!
Στην ίδια σελίδα του ίδιου προκλητικού και θρασύτατα προπαγανδιστικού Τηλεφωνικού Καταλόγου αυτού, που έβλεπαν εκατοντάδες παραπλανημένοι οφθαλμοί Αμερικανών και άλλων λαών -μεταξύ των οποίων και πολλών αδιάφορων Ελλήνων- υπήρχε κράτος «Montenegro» και χωριστά κράτος «Serbia», όχι όμως και κράτος «Yugoslavia»!! Την είχαν «εξαφανίσει» και την είχαν «διαχωρίσει» σε χωριστά «κράτη», πολύ πριν τη βομβαρδίσουν!!
Και μόνο με τη σκέψη ότι αυτές τις προπαγάνδες και τα ψεύδη θα τα δουν και θα τα πιστέψουν εκατομμύρια ανύποπτων πολιτών του κόσμου, που θα επισκεφθούν την ίδια περιοχή για τους εκεί Ολυμπιακούς Αγώνες, με ανάγκασε να κάνω άνω-κάτω τους εκεί αρμόδιους και τους οποίους τελικά έπεισα με χρήση των Πράξεων των Αποστόλων από την Αγία Γραφή, που σέβονται και πιστεύουν, με ταυτόχρονη απειλή ότι δε θα ξαναπληρώσω στους ψεύτες και προπαγανδιστές Αμερικανούς ούτε ένα δολάριο πλέον και το οποίο είναι και ο «θεός» τους!!
Η αναφερόμενη στην Αγία Γραφή επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου στη Μακεδονία, με αρχή τη σημερινή Καβάλα, τους Φιλίππους, την Αμφίπολη, την Απολλωνία, τη Θεσ/νίκη και Βέροια και από εκεί την Αθήνα και Κόρινθο (και όχι βέβαια τα Σκόπια των τώρα ψευδο-Μακεδόνων, που δεν αναφέρονται πουθενά στην Αγία Γραφή) και η ελληνική γλώσσα που μιλούσε και δίδασκε εδώ στη μία και πάντα ίδια Μακεδονία και λοιπή Ελλάδα ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, όχι μόνο τους έπεισε και τους κατατρόμαξε αλλά, ως πειθήνια όργανά μου, δέχθηκαν και διόρθωσαν τους Τηλεφωνικούς τους Καταλόγους έτους 1996, όπως ακριβώς τους υπέδειξα εγγράφως!! Παρόμοιες «υποδείξεις» κανένας Πολιτικός και καμία Κυβέρνηση δε θα μπορούσε να κάνει σε ξένους Ιδιώτες, ξένης χώρας!!
Έτσι, πρόσθεσα τη Θεσ/νίκη ως πόλη της Ελλάδος, αφαίρεσα το όνομα «Μακεδονία», ως δήθεν χώρα-κράτος, πρόσθεσα το όνομα «FYROM» για τα Σκόπια, αφαίρεσα τα δήθεν χωριστά κράτη «Montenegro» και «Serbia» και τοποθέτησα το τότε ορθό «Yugoslavia»!
Σας παραδίδω τις επίσημες αποδείξεις όλων αυτών και ιδού οι επίσημοι Τηλεφωνικοί Κατάλογοι της Αμερικής, που μπορείτε να ελέγξετε, μαζί με τα δημοσιεύματα μερίδος του δικού μας Τύπου από την τότε, αντίστοιχη με τη σημερινή, Συνέντευξή μου, όπου μία Εφημερίδα της Αθήνας έγραψε ότι η Ελλάδα πήρε το «πρώτο χρυσό» στη Διπλωματία από Ιδιώτη της, πριν αρχίσουν οι Ολυμπιακοί, γεγονός όμως που… ενόχλησε(!) τον εκεί Πρόξενό μας και υποθέτω και το εδώ Υπουργείο μας!! Κανένας επίσημος δεν αισθάνθηκε την ανάγκη, ούτε την υποχρέωση, να μου απευθύνει έναν καλό λόγο, που δεν τον επιδιώκω, σε αντίθεση με τους απλούς Πολίτες και Πατριώτες. Αγνοούνται σήμερα οι κότινοι των Προγόνων μας και είναι γνωστά μόνο τα μέταλλα.
Όταν, μετέπειτα, κατήγγειλα, όπως και σήμερα, τις τότε πράξεις και
παραλείψεις των επίσημων Αρχών μας και του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης στα Μ.Μ.Ε., δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από υψηλόβαθμο του Υπουργείου μας Εξωτερικών, που μου ανέφερε τίτλο του ως «πληρεξούσιος Υπουργός» -αν θυμάμαι καλά- και ο οποίος άρχισε να με «νουθετεί» με τις λέξεις: «ξέρετε κ. Γιαννιώτη και μεταξύ μας», οπότε τον διέκοψα και του δήλωσα ορθά-κοφτά ότι για ύψιστα εθνικά θέματα της Πατρίδας μας είμαι πολύ μικρός και ασήμαντος να τα συζητώ «ιδιωτικώς και μεταξύ μας». Δέχθηκε την παράκλησή μου να μη μου ανακοινώσει τίποτε εθνικό και διπλωματικό «μεταξύ μας», αλλά να το πράξει επίσημα και ενώπιον όλων των Ελλήνων.
Και εδώ είναι η ουσιώδης διαφορά, αφού η μεν Διπλωματία λειτουργεί μυστικά και περιορισμένα, κινούμενη από λίγους προς λίγους, η δε ιδιωτική πρωτοβουλία και το κοινό αίσθημα, λειτουργεί φανερά κινούμενη από πολλούς προς πολλούς.
Αμέτρητοι είναι και θα είναι πάντα οι Έλληνες πατριώτες που προσέφεραν υπηρεσίες, μέχρι και την ίδια τη ζωή τους, για το καλό της Πατρίδας, όπως η συνείδηση και ο πατριωτισμός τους το επιβάλλει, χωρίς διαταγές και πιέσεις «άνωθεν» και χωρίς ανταπόδοση, αφού εδώ πρόκειται περί υποχρέωσης προσφοράς, όπως και προς την οικογένειά μας. Αυτοί οι εκάστοτε «άνωθεν», εδώ και οπουδήποτε, αυτό ακριβώς μετρούν και αυτό ακριβώς καθορίζει πάντοτε και ανά τους αιώνες τη δύναμή τους, που πάντα εξαρτάται και καθορίζεται από την προβαλλόμενη αντίσταση των αδυνάτων! Γιατί αν οι κεφαλές δε στηρίζονται σε πόδια, αυτές πάντα πέφτουν. Και η πραγματική δύναμη ευρίσκεται πάντα στη βάση και ποτέ στην κεφαλή, που όμως εκφράζει και οδηγεί τη βάση, όταν αυτή το επιτρέπει. Αυτά δίδαξε το αρχαίο ελληνικό πνεύμα για την αληθή έννοια της Δημοκρατίας.
Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες όλοι μας «φυτρώματος» σε δικούς μας Τηλεφωνικούς Καταλόγους της ένδειξης «FYROM» στο βόρειο έδαφος του Νομού Πέλλας της Μακεδονίας μας. Αυτό που διόρθωσα και πέτυχα στην Αμερική και όπου δεν πέτυχε η επίσημη Διπλωματία, μας «φύτρωσε» εδώ και μέσα στον τόπο μας!!
Θεωρούμε ότι ήταν ένα ακόμη τυχαίο λάθος (παρόμοια «λάθη» είδα και κατήγγειλα πολλά και πολλές φορές, εισαγόμενα όμως) και κλείνει εδώ το θέμα.
Άφησα τελευταία την ερμηνεία και επεξήγηση του ονόματος «FYROM» και τους λόγους για τους οποίους τρέφουν αληθινό μίσος οι Σκοπιανοί για το επίσημο, σήμερα, όνομά τους με το οποίο είναι από συστάσεως του κράτους τους αναγνωρισμένοι στον Ο.Η.Ε. και τους διεθνείς άλλους Οργανισμούς.
Στην ελληνική απόδοση των αρχικών αυτών έχουμε τις λέξεις: Πρώην, Γιουγκοσλαβική, Δημοκρατία Μακεδονίας (Π.Γ.Δ.Μ.=FYROM).
Υπογραμμίζω τη λέξη Πρώην, που σημαίνει «κάποτε μακριά» στο παρελθόν και όχι τώρα!
Υπογραμμίζω και τη λέξη Γιουγκοσλαβία, η οποία, με βούληση και απόφαση των πολιτών της, διαλύθηκε επίσημα και στη θέση της ήρθε το νέο ομοσπονδιακό κράτος «Σερβία-Μαυροβούνιο», ως Διάδοχος της ανύπαρκτης πλέον λέξεως ως χώρα «Γιουγκοσλαβία».
Δηλαδή, η Γιουγκοσλαβία ήδη είναι τέως και έτσι πρέπει να προφέρεται και να γράφεται.
Συνεπώς, τα αρχικά των λέξεων «F.Y.R.O.M.» αποτελούνται από μία έννοια πρώην και μία τέως, όπου επάνω τους, δηλαδή στο ανύπαρκτο τώρα, στηρίζονται τα άλλα δύο της -κάποτε- «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και η οποία, κάποτε, στο μακρινό παρελθόν, υπήρξε, μέσα όμως σε μία τέως κρατική υπόσταση, της μακαρίτισσας Γιουγκοσλαβίας!
Όλα αυτά για τον κοινό νου, διεθνώς, σημαίνουν ότι οι Σκοπιανοί αναγνωρίζονται επίσημα ότι υπήρξαν ως «Μακεδόνες» και «Μακεδονικό κράτος» μέσα σε ένα τέως κράτος, αλλά τώρα, σήμερα, δεν υπάρχουν. Είναι πρώην και τέως και έτσι εμφανίζονται κυριολεκτικά και επίσημα! Και, κατά την κοινή λογική, ορθά δε θέλουν να ονομάζονται πρώην και τέως, δηλαδή ανύπαρκτοι σήμερα δια κρατικού τους ονόματος. Γι΄ αυτό και μισούν το «FYROM», δηλαδή το παρελθόν τους! Μόνοι τους έμπλεξαν σε περιπλοκώδη περιπλοκή, για να κρατήσουν το ανύπαρκτο γι΄ αυτούς όνομα «Μακεδονία».
Για να τους αποδώσουμε το δίκαιό τους ως χώρα και για να μη θεωρηθεί ότι εμπαίζονται διεθνώς και ως καλοί γείτονες που θέλουμε να είμαστε και να ζήσουμε μαζί τους συνεργαζόμενοι για το κοινό όφελος, οφείλουμε να τους βοηθήσουμε να βρουν ένα αξιοπρεπές όνομα για τη χώρα τους, που να τους εκφράζει, όχι όμως το δικό μας, που σε βάθος χρόνου και στη συνείδηση των λαών του κόσμου, που δια της ηλεκτρονικής τεχνολογίας ήδη ξαναγυρίζουν στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα και την πλουσιότερη γλώσσα του κόσμου την ελληνική, θα υποστούν τις συνέπειες των Ρωμαίων, που αφομοιώθηκαν από τον πανίσχυρο και αθάνατο ελληνισμό των χιλιάδων ετών προσφοράς.

Σας ευχαριστώ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/10/03, ΩΡΑ 11 π.μ.

ΑΙΘΟΥΣΑ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΟΜΙΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ «ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ»
15Ο ΧΛΜ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - ΠΕΡΑΙΑΣ, ΤΗΛ.: 2310/492100

Joomla templates by a4joomla

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί Cookies συνεδρίας. Με τη χρήση της, και εφόσον τα Cookies γίνονται αποδεκτά σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας (browser), συμφωνείτε με τη χρήση αυτών των Cookies. Τα Cookies συνεδρίας είναι προσωρινά αρχεία Cookies τα οποία διαγράφονται όταν απενεργοποιείτε τον περιηγητή σας. Όταν τον επανεκκινήσετε και επισκεφτείτε εκ νέου τον ιστότοπο που δημιούργησε το cookie, o ιστότοπος θα σας αντιμετωπίσει σαν ένα νέο επισκέπτη. Πολιτική Cookies Κλείσιμο